Pyssla mera! Rotating Header Image

Det spritter i kroppen

Eller varje fall i hjärnan.
Som höggravid med foglossning vill hjärnan mycket mer än vad kroppen orkar.
Igår var vi på Granngården för jag skulle ha jord. Då hade sättpotatisen kommit! Två säckar potatis fick också följa med hem. King Edward och en tidig sort som jag inte minns vad den heter nu… Förra året testade jag Rocket. Både i jord och i hink. Det blev inte så värst mycket av dem överhuvudtaget. Vet inte om det berodde på mig eller potatisen. Eller båda.
Har sått lite här inne också. Om några dagar tänkte jag peta ner tomatfröer i jorden. I år måste jag se till att inte så så många plantor av varje sort.
Håller på med ett experiment också. I växthuset sådde jag igår lite olika sallatsorter och Pak Choi. Vill se om det tar sig. Gör det inte det så är det inte hela världen. När det blir lite varmare så ska jag så lite rädisor och runda morötter också.
Nu längtar jag efter sättlöken så jag kan få göra min “löksäng”. Vi har en säng (som man sover i) som egentligen skulle köras på tippen men så kom vi på att vi skulle göra pallkrage av den! Slå ur botten/ribbor och kapa av benen lite. Ut med den på gräsmattan, lägga tidningar i botten och på med jord. Tror den blir alldeles lagom djup för lökar av varierande sorter.

Mina (halvhemliga) projekt går framåt. De är inte lika tidskrävande längre utan jag kan ägna mig lite åt andra saker också.

Nästan allt är klart för bebisens ankomst. Har ett par saker jag ska köpa på Apoteket och så måste jag packa väskan till förlossning/BB. Annars så finns allt här hemma.

I nästa vecka ska jag delta på en “mässa” för kvinnor. Alla utställare är kvinnor. Jag kommer att sälja lite kort och eventuellt smycken som jag har gjort. Har stickat lite ansiktsskrubbisar också, men det är så få i antal så det känns lite larvigt att ta med dem. Jag ska presentera mina skrubbisar här på bloggen sedan så ni får se vad det är.
Jag är lite kluven till mitt pysslande. Det känns onödigt. Icke miljövänligt. Men samtidigt så mår jag så oerhört bra av att få greja med händerna. Ha fina pärlor i händerna och göra fina örhängen av dem. Samtidigt så bidrar man till konsumtionshysterin, både i formen att jag vill köpa nya fina pärlor och att jag gärna vill sälja av en del av smyckena (för jag kan omöjligt använda allt själv…). Jag vet inte… får fundera vidare på det helt enkelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *