Pyssla mera! Rotating Header Image

Råttfälla…

… eller ekorrhjul. Kalla det vad du vill. Jag hatar det likafullt.
Jag passar inte som anställd. Är alldeles för egensinnig för det.
I mitt huvud snurrar flera saker jag vill göra och testa men NÄR ska man hinna? Jobbet tar 10 timmar av min dag (inklusive resan), hemmet tar väl inte särskilt mycket tid eftersom det är bortprioriterat men jag avskyr röran här hemma. Barnen kräver sitt. Sen ska man sova också. Vad finns kvar? Inget. Att jag överhuvudtaget får tid till webbutiken är ett jäkla under.
Är det såhär livet ska vara? Jobba, sova, barnen, hemmet. Jag vägrar tro på det. Jag vägrar gå med på det. Men hur sjutton tar man sig ur det? Behovet av inkomsten finns, annars skulle jag skita i allt. Jag har ingen sparad miljon undanstoppad någonstans som jag kan leva på. Jag har inte så höga krav, var det bara mig själv det gällde så hade det inte varit ett så stort problem. Irriterar mig på böcker och artiklar där man “bara sa upp sig och flyttade ut på landet och uppfyllde sin dröm”. Jag bor redan på landet. Någonstans måste ju inkomsterna komma ifrån.

Enligt lag får man vara tjänstledig i sex månader från sitt arbete för att utveckla sitt företag. Testa sina vingar. Men bara om det inte innebär väsentlig olägenhet för arbetsgivaren.
Där faller det. Det finns nackdelar med att jobba hos en liten arbetsgivare. De har bara mig som anställd. Om jag ska vara tjänstledig så innebär det väsentlig olägenhet.  Jag tror inte att jag är oersättlig.
Jag fick jobbet (ett av skälen) för att jag kan jobba heltid. Men jag vill inte jobba heltid längre. Jag vet att jag har rätt till att jobba 80% eftersom jag har små barn hemma, men de vill ha någon på 100%. Visserligen kan de inte säga upp mig på grund av att jag skulle vilja gå ner i tid men det kommer skapa så mycket problem. Problem som jag inte vill ha. Alls. Jag har nog med problem.

Jag beställde två böcker idag:
charming stitched
Författarens blogg finns här. Böckerna har jag beställt på Bokus och har jag tur så finns de i min brevlåda innan helgen.

Idag är jag hemma för att åka till apoteket och se vad de kan ha för receptfria mediciner som kan hjälpa. Egentligen ska jag till MVC för cellprov imorgon, men jag vet inte om kroppen är så pigg på det. Jag får nog boka om den tiden vilket är störande eftersom jag drar mig så för att göra det där cellprovet… Nu hade jag äntligen tagit tag i det och bokat en tid…

One Comment

  1. Liza says:

    Tror du skulle må bra av att gå ner till 70 -75 %, men som du skriver är det ju svårt då man har anställning på ett företag med få anställda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *