Pyssla mera! Rotating Header Image

Vända trenden

Ett tag har jag varit inne i en slags negativ spiral. Det påverkar mig negativt och även min omgivning eftersom de får ta mitt dåliga humör.
Igår tog jag 1 ½ timme i trädgården, grävde vidare i mitt potatisland och funderade. Den största delen av den tiden fick jag gå där och gräva alldeles själv. Mycket skönt. Tankarna fick löpa, jag kände härlig blomdoft från fruktträden ovanför mitt huvud och lyssnade till insekternas surr runt blommorna.
Jag mådde bra där. Får jag ägna ett par timmar till där i landet så är det faktiskt färdiggrävt för potatisen. Håller vädret i sig så händer det nog i eftermiddag!
När jag stod där i landet och grävde och rensade bort ogräs och gräs så kom jag på att Flylady.net kan nog vara en god hjälp vad gäller hemmet. Jag tänker inte köpa hela hennes program, för det fungerar inte för mig. Dock gillar jag hennes mantra “du hinner mycket på 15 minuter”. Flylady delar även in hemmet i zoner. Varje vecka ska man jobba lite extra i det rummet. Så igår bestämde jag mig att jag ska ägna 15 minuter varje dag åt att röja i veckans zon. Det är ju helt överkomligt.
Nu på morgonen har jag rensat och städat i vårt sovrum. Jag har massor med böcker, tidningar och andra papper vid sängen. Det är så mycket att jag faktiskt inte har koll på vad jag har där… Det insåg jag när jag hittade “Tankekraft” av Bodil Jönsson. Den har jag precis beställt så den borde komma från Bokus vilken dag som helst…
Där kom jag till insikt med att röra kostar pengar… Man köper saker man redan har eftersom man inte har koll på att man redan har dem!
Jag satte mobilen på ringning och så avbröt jag när den ringde. Jag tömde papperskorgen som blivit full, la papper i pappersinsamlingen och tog ett par tidningar och böcker till arbetsrummet. Sen fick det räcka för idag! Och det syns att jag har röjt.
Det blir en ny tur imorgon!

Jag hittade en bok där i röran som jag har funderat på var den kunde ha varit. Ska börja läsa i den igen. Så hittar jag nog tillbaka till glädjen igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *