Pyssla mera! Rotating Header Image

Höstsysslor

Idag ägnar vi oss åt sådant som jag tycker är typiska höstsysslor.
Häromdagen fick vi lammkött och det håller vi på och styckar. Endel av det ska malas till färs. Jag testar just nu att koka buljong på ben som vi skurit loss. Tog en sväng ut i trädgården och hittade lite libbsticka, persilja och purjolök som jag ska lägga i koket om ett par timmar.

Det blir lite saftkok också.

Tidigare i år köpte jag vitlök. Min plan för dom var att de skulle ner i jorden nu i höst. Det kunde jag bara glömma. De hade torkat/ruttnat/möglat bort. 5 klyftor fick jag… och inte ens dom var i bra skick. Fast jag petade ner dom nu när jag var ute. Så får vi se.
Behöver fortfarande städa och skörda ute. Det finns kål i lite olika former, mangold, jordärtskockor och kålrötter (om det nu har blivit något av dom).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *