Pyssla mera! Rotating Header Image

Pyssel, bloggtips och andra tankar!

Häromdagen satt jag och letade efter mönster till ett speciellt garn. Chenillegarn. Det är lite speciellt så jag funderade på vad det fanns att göra med detta garn. Hade läst att det var svårt att sticka med det och att det skulle vara en utmaning att använda det.
Hittade en enkel mössa som jag utgick ifrån (mönstret var för chenillegarn, men ett mycket tjockare sådant än det jag hade).

Resultatet ser du här till vänster. Min webkamera är inte sådär superbra… Försöker mecka med inställningarna men det blir ändå aldrig riktigt bra…
Nåja, färgen på mössan är nästan lika som min hårfärg! (Ja, min hårfärg är äkta. Har aldrig färgat mitt hår i hela mitt liv, en toning som tonåring är allt jag har gjort…)

Ett halsband har jag också fixat ihop. Det har jag redan givit bort och glömde förstås i hastigheten att fota det. Det är en variant på det här halsbandet:

Mottagaren verkar iallafall nöjd och glad!

Ett bloggtips såhär sista dagen på året:
Ulrika Gabriel Inspiratör
En blogg fylld med tips och tankar om hur du själv skapar det liv du vill leva. Perfekt inför 2011!

Jag klurar fortfarande över nyårsmål för 2011. Vill ha något för min hälsa, företaget och familjen. Där är jag inte helt färdig än för att det ska skrivas in på min sida med nyårsmål.
Vad gäller företaget så är det väl ganska självklart att ett av målen är att nå en omsättning som ger ett överskott så jag tjänar pengar. Vilka mål jag ska ha för att nå dit är jag inte helt klar med än. Vad vill jag göra liksom.
Min hälsa. Den är okej. Behöver mer motion men jag vill också få in mer hälsosam mat. Laga mat ordentligt, skippa halvfabrikaten och äta så lite kemikalier som möjligt.
Familjen. När vardagen rullar på och man är mitt i ekorrhjulet så kan det kännas svårt att ta tid för familjen. Det är ju så mycket annat som man vill och behöver få gjort. I form av tvätt och städning.

Egentligen tror jag att alla mina nyårsmål och även andra mål genomsyras av en enda tanke.
TA MAKTEN ÖVER MIN EGEN TID
Jag har inte lust att skänka bort min tid till arbetsgivare som inte ser och uppskattar det man gör.
Jag vill arbeta med andra människor som jag kan ge energi och som jag kan få energi ifrån. På alla de ställen jag har arbetat så tror jag inte att jag har upplevt det alls. Man styrs av klockan, snarare än att styras av arbetsuppgifterna och lusten till det man gör. Kanske har jag bara varit på fel ställe hela tiden. Eller så är jag inte gjord för att vara anställd, vilket också är en läskig tanke eftersom att vara anställd är normen.
Kanske leder 2011 till att jag reformerar livet. Eller så blir allt som det var innan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *