Pyssla mera! Rotating Header Image

Myror!!!

Myror tillhör verkligen inte mina favoritdjur. Speciellt inte den sorten som jag har i växthuset…
Efter lite googlande så tror jag att det är gul tuvmyra som har flyttat in. Och det är ingen rolig sort. Den håller bland annat bladlöss och sköldlöss som “husdjur” och dessa i sin tur lever på rötter. Det är ju en väldig tur att jag inte fått ner några tomater i jordbädden än för de hade nog inte fått leva länge…

Jag letar nu sätt att få bort dom. I något trädgårdsforum läste jag att en person använder Fun Light!? Tydligen innehåller den drycken aspartam (jag vet inte, eftersom jag inte köper sånt med konstgjorda sötningsmedel i) och det tar tydligen död på myror. Kan vara värt att prova.
Kanel ska också vara en variant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *