Pyssla mera! Rotating Header Image

Lök och potatis

Jag hittade dessa potatisar i löklandet…
I år satte jag lökarna i en helt annan jord än jag gjort tidigare. Mest som ett experiment för att se om det är jorden som gör skillnad för hur stor löken blir. I detta land har jag tidigare haft potatis. Tydligen fanns det potatis kvar i landet, och den grodde villigt.  I dag när jag drog upp löken, så grävde jag även upp potatisen. Inte trodde jag att jag skulle få upp över 3 kg på dessa plantor… De två största potatisarna finns på bilden ovan. Jag la med en enkrona som storleksjämförelse. Dom är i bakpotatis-storlek!!!


Potatis jag hade satt i en blå IKEA-kasse. Den är satt i ren kogödsel från påse. Det fungerar inte särskilt bra… På fyra satta potatisar blev det bara dryga kilot.

Löken är nu upphängd för torkning. I år har löken blivit mycket bättre än något år tidigare! Hade inte potatisen grott runt omkring all lök så hade det nog blivit ännu bättre. Bilderna visar röd och gul lök. Lite scharlottenlök har jag också på tork.

Skördetid är underbart!

Har testat att koka en vinbärssylt idag. Det är ingefära i den. Vi har inte testat den än (mer än det jag har smakat på den när jag tillagade den) så jag vet inte vad barnen kommer att tycka. Återkommer med recept och utlåtande.
Håller på och redigerar lite bilder från Samos också. Återkommer med dom också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *