Pyssla mera! Rotating Header Image

Vem är egentligen konstig?

För någon dag sedan hittade jag ett nytt forum*. Ett forum som jag, enligt beskrivningen, tyckte skulle passa mig. Och det gör det i mångt och mycket. Det är för den som inte passar in i normen och har valt att gå egna vägar vad gäller föräldraskap, hälsa och andra viktiga saker. För den som ifrågasätter myndigheterna, staten och samhället syn på hur man “ska/bör” leva. Forumet för de som inte tycker att de passar in på de andra föräldraforumen och är trötta på att försvara sina levnadsval.

Hurra tänkte jag.

Tills jag nyss läste en tråd i forumet.
Nu känner jag inte alls likadant.
Jag blev ledsen och besviken. Vi som är mitt i mellan. Vi passar inte in i den vanliga föräldranormen men är å andra sidan inte überradikala heller. Vi ska tydligen inte passa in i detta forum heller.
Min förhoppning var att hitta stöd och hjälp för att kunna ta det sista steget i olika val, val som anses vara radikala av samhället, och orka stå upp för det. Tyvärr är ju samhället uppbyggt lite på att “söndra och härska” och att hitta orken att hela tiden behöva försvara det man gör kan vara väldigt jobbigt. Att hitta stöd för att förändra livet för ens barn, som är vana vid att livet ser ut på ett sätt och nu ska det vara annorlunda.
Det här med att bli indelad i fack är något jag ogillar, men som ändå finns där ute. Jag hade väl en förhoppning om att de som driver forumet och även de som aktivt deltar försöker att låta människor vara med så länge man visar respekt och hänsyn för andras val. Diskussioner ja visst, där man får höra hur andra resonerar, men med respekt och hänsyn.

Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska stanna eller lämna forumet. Men den glädje jag kände häromdagen har grumlats betydligt.

*) Jag har medvetet valt att inte skriva ut forumets namn eller länka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *