Pyssla mera! Rotating Header Image

Acceptans

Det är mycket jag har funderat på de senaste dagarna. Allt har egentligen utlösts av forumet som jag skrev om i förra inlägget.

Vad är egentligen mainstream och när kan man egentligen räknas som alternativ? Forumägarna är förvånade över hur många som registrerade sig på kort tid och hur många som det är som känner att de inte är mainstream. Jag tänker att det beror på att vi är så sjukt matade med hur man “ska” vara förälder och vad man “ska” göra/inte göra med sina barn att bara man skiljer sig på en enda punkt så känner man sig annorlunda och ifrågasatt. För de som är mer alternativ (vad nu det är…) så är de flesta alldeles för mainstream och har inget alls att göra på forumet.
Jag funderar på det här med grupperingar. Finns det något jag inte tycker om så är det grupperingar. Särskilt de som har som syfte att utestänga andra. Har du tänkt på hur tråkigt allt skulle vara om alla bara höll med dig i en diskussion? Det för ingenting framåt. Hur skippar vi då grupperingar? Ja, det ställer krav på min som person. Jag måste vara lyhörd, respektera andras åsikter och låta var och en leva sitt egna liv utan att döma dem. Skitsvårt! Särskilt i vårt störda samhälle där allt som spelar någon roll är hur du ser ut och vilka prylar du äger.

Just nu läser jag bara i forumet och ser det hela som ett ganska intressant experiment. Jag kan lätt dra paralleller till boken Stjärnor utan svindel där de olika grupperingarna har en massa åsikter om de andra utan att egentligen veta något om den andra. Det florerar en del fördomar och en del förtal. Det klagas och gnälls (vilket jag ogillar starkt, försök göra något åt problemet istället). Det skrivs också om ett antal intressanta ämnen som har fått mig att vilja läsa mer och söka information. I vanliga fall brukar jag skriva ganska mycket i forum när jag är medlem. Men inte här. Jag har verkligen ingen koll på vad som är okej att skriva, om jag är för mainstream (gissar att svaret på den frågan beror på vem man ställer den till) eller vad som gäller. Därför läser jag bara. Och tänker fortsätta med det tills någon slänger ut mig. För hela fenomenet är väldigt intressant att betrakta, lite från håll.

En sak kan jag konstatera. Det här med acceptans är svårt. I alla grupperingar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *